Conditioned Response Reflexology (CRR)

Conditioned Response Reflexology is ontwikkeld door Vera Krijn, reflexoloog in New York. Zij noemde de methode “The missink Link” in het repertoire van iedere reflexoloog. CRR is een effectieve methode voor pijncontrole tijdens de bevalling, therapie voor diverse prenatale indicaties en voor postnatale trauma en depressie.

Stress lijkt de prijs van het moderne leven. Wij genereren het allemaal, maar als wij het niet in de hand houden, neemt het ons leven over.

Stress begint in de baarmoeder. Vanaf de 17de week correspondeert het stressniveau van de foetus met die van de moeder. Stress, onbehagelijke gevoelens, angst voor bijvoorbeeld de bevalling of het niet halen van deadlines en paniekaanvallen worden tijdens de zwangerschap overgebracht op het ongeboren kind. Dit kan van invloed zijn op het immuunsysteem van het kindje. En een ontregelde hormoonspiegel kan leiden tot gedragsproblemen op latere leeftijd.

Reflexologie leidt tot ontspanning en brengt de hormonen weer in balans. Aangevuld met de methode CRR zal de zwangerschap en de bevalling voor zowel de moeder als haar kindje een stuk gemakkelijker zijn.

Klik hier voor meer informatie over Conditioned Response Reflexology.

Conditioned Response Reflexology (CRR)